MEGANE GRANDTOUR E-TECH PLUG-IN HYBRID

az elegáns és variálható, mostantól tölthető hibrid kombi

A MEGANE GRANDTOUR HIBRID VERZIÓBAN IS ELÉRHETŐ!

Az E-Tech Plug-in Hybrid verzió a Megane Grandtour 2 motorjának legjobb elemeit ötvözve biztosít egyedi vezetési élményt. Hétköznap közlekedjen teljesen elektromos módban, hétvégén pedig váltson hibrid módba és felejtse el a hatótáv jelentette korlátokat!Az elektromos és a benzinmotor ötvözete…a hibrid verzió sokoldalúsága!

motorok

MEGANE GRANDTOUR
E-TECH PLUG-IN HYBRID – A TÖLTHETŐ HIBRID

Az autósport és a Renault Z.E. elektromos autók terén szerzett tapasztalatainknak köszönhetően
szakértőink bármilyen igénynek megfelelő hibrid autót biztosítanak az Ön számára.

a sokoldalú kombi

A hétköznapok során közlekedjen üzemanyag nélkül – a Megane Grandtour E-Tech Plug-in Hybrid akár 50 km-es elektromos hatótávra* képes városi környezetben. Elérkezett a nyaralás ideje? Utazzon szabadon, nem lesz gondja a hatótávolsággal, hiszen bármikor válthat a benzines és az elektromos mód között (akár 50 km** elektromos hatótáv vegyes fogyasztás mellett).

páratlan vezetési élmény

Könnyed és csendes vezetés, páratlan rugalmasság és dinamikus gyorsulás elinduláskor… A Megane Grandtour E-Tech Plug-in Hybrid az innovatív, többmódozatú sebességváltó mellett 1,6 literes, újgenerációs, 160 lóerős motorral rendelkezik, így biztosítva a páratlan vezetési élményt.

kézben tartott fogyasztás

Az E-Tech tölthető hibrid módnak köszönhetően az autó indulása minden esetben elektromosan történik, így a rövidebb és a hosszabb utakon is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztását, illetve a CO2-kibocsátását (akár 70%-kal**). A még gazdaságosabb vezetés érdekében válassza a sebességváltó “B” módját, és nyerjen vissza még több energiát.

WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedures): ez az új protokoll a NEDC protokollhoz képest sokkal pontosabb eredményeket biztosít a mindennapos vezetésre vonatkozóan.
* városi fogyasztás WLTP (a végső homologizáció függvényében)
** vegyes fogyasztás WLTP (a végső homologizáció függvényében)